РАДІ ВІТАТИ ВАС НА САЙТІ КЗ "ЧЕРНІВЕЦЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА №3"

Харчування учнів

Меню весняне 2024

13 про стан харчування

Євген Клопатенко Збірник ХАРЧУВАННЯ


Про організацію харчування дітей у школі
Про невідкладні заходи щодо запобігання спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у школі
Про встановлення розміру вартості харчування учнів (вихованців) закладів освіти, що фінансуються з обласного бюджету
Перспективне меню на 2019-2020-н.р.
Нове шкільне харчування

Нове шкільне харчування: як привчити дітей до здорової їжі?

Нове Шкільне Харчування – це проект з покращення культури харчування у школах України, заснований кулінарним експертом Євгеном Клопотенко.

Метою програми “Нове шкільне харчування” є підвищення та поширення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах. У рамках проекту було розроблено “Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах”, а також план впровадження нової шкільної культури харчування у шкільні їдальні по всій Україні.

dcvxvcxv

Мета нового збірника – навчити дітей їсти смачно та різноманітно. У цьому можна переконатися, проглянувши рецепти, серед яких багато досить простих страв. Також до збірника влючені страви кухонь народів світу: супи мінестроне та авголемоно, кебаб, фалафель, полента, бігус, паелья, ньокі, чахохбілі, мусака тощо. Кожний рецепт супроводжується детальною технологією приготування, примітками та порадами від Клопотенка.

“Зміна культури харчування в Україні – це глобальний та довготривалий процес. У зв’язку з цим ми вирішили розпочати з молодого покоління українців. Саме в школі учні набувають вмінь та навичок, які використовують протягом усього життя, тому змінювати ставлення до їжі потрібно розпочати на етапі формування особистості. Через дітей ми можемо вплинути на їх батьків та оточення, таким чином охопивши всю Україну.”